Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletnega mesta www.biss25.eu

Ta stran določa pravice in obveznosti lastnika in uporabnikov spletne strani www.biss25.eu. Določeni so tudi način in pogoji uporabe vsebin ter funkcionalnosti omenjene spletne strani. Z vstopom na www.biss25.eu uporabniki potrjujejo, da so seznanjeni s pogoji, z njimi soglašajo in se zavezujejo k njihovim določbam. Zapisani splošni pogoji veljajo za celotno spletno mesto.
Lastnik si bo prizadeval, da bodo podatki, objavljeni na spletnem mestu www.biss25.eu, točni. Ne prevzema odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini spletnega mesta, obenem pa ima pravico do sprememb, dopolnitev in posodobitev vsebine.
Lastnik strani lahko splošne pogoje uporabe spreminja. Spremembe začnejo veljati in so za uporabnike zavezujoče z naslednjim dnem po objavi na spletni strani
www.biss25.eu. Lastnik bo uporabnike ažurno obveščal o spremembi splošnih pogojev.

Naročilo

Biss25 nudi svojim strankam hrano za pse Biss25 in Biss25 Titanium. S klikanjem na izdelek ali opis izdelka pride kupec do opisa izdelka. S postavitvijo na želeno število in klikom na simbol vozička za nakup je izdelek položen v virtualno nakupovalno košarico. S klikom na gumb “nakupovalna košarica”, postavljenem v spletni trgovini na desni strani zgoraj, pride kupec do pregledne strani in lahko vsakokrat preveri, kateri izdelki se nahajajo v njegovi virtualni nakupovalni košarici in po potrebi lahko vnese popravke. Če želi kupec svoj nakup zaključiti, lahko nadaljuje s pritiskom na gumb “k naročanju/blagajna”. Registrirane stranke lahko tukaj vnesejo svoje uporabniško ime in geslo, da lahko shranjene informacije o sebi avtomatično uporabijo za naročilo. Alternativno se lahko stranka registrira kot nova stranka in odpre svoj račun ali brez odprtja računa nadaljuje nakup. V tem primeru mora stranka na naslednji strani podati podatke o svojem naslovu in podatke za izstavitev računa. S ponovnim klikom na gumb “naprej” pride stranka do predzadnjega koraka naročila “pregled”. Tukaj pridobi stranka seznam svojega naročila z navedbo cene (vključno z zakonsko določenim DDV) ter podatke o dostavni službi in stroških pošiljanja. Naročilo je zaključeno s klikom na gumb “naroči”. S tem je oddana zavezujoča ponudba.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Podatke s spletne strani www.biss25.eu lahko uporabniki uporabljajo le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, prikazovanje, izvajanje, oddajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletne strani. Le v primeru pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta je dovoljeno drugače.

Varovanje zasebnosti

Za kakovostno obdelavo vašega naročila moramo vaše podatke shraniti in jih posredovati podjetjem, ki so zadolžena za dostavo (npr. podjetja za dostavo, banke). Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam zunaj podjetja.
Ko uporabnik odpre uporabniški račun, mora vpisati vse zahtevane podatke. Ti morajo biti točni in pravilni. Če želijo uporabniki vstopiti v sistem, morajo vnesti pravilno uporabniško ime in geslo. Lastnik strani je zagotovil ustrezen nadzor za varovanje in upravljanje s temi podatki. Zagotovil bo zasebnost uporabnikov in njihove podatke uporabljal skladno z veljavno zakonodajo in s pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Omejitev odgovornosti

Za vse aktivnosti, ki so storjene na določenem uporabniškem računu, je odgovoren njegov lastnik. Če se zgodi, da nekdo nepooblaščeno uporabi uporabniški račun (ali če gre za utemeljen sum), mora o tem takoj obvestiti lastnika spletnega mesta www.biss25.eu.Ta ni odgovoren za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe njegovega računa in gesla. Uporabnik se zaveže, da bo spletno stran www.biss25.eu uporabljal v skladu z omenjenimi pogoji uporabe, da bo varoval tajnost gesla ter upošteval pravila in obvestila, ki bodo objavljena na spletni strani.

Zbiranje osebnih podatkov

Ko uporabnik odpre uporabniški račun, mora v polja vnesti določene podatke, ki se od njega zahtevajo. Podatki, ki niso označeni z zvezdico, niso nujni. Upravljavec spletne strani jih predlaga zato, da vam lahko izboljša uporabniško izkušnjo s hrano za pse z namenom kontrole kakovosti in zadovoljstva uporabnika.
Svoje podatke uporabnik strani lahko kadarkoli ureja in spreminja po prijavi. Spletno mesto www.biss25.eu v podatkovno zbirko začasno beleži obstoječe vpise uporabnikov z namenom izboljšati učinkovitost in zanesljivost delovanja. Ob odjavi iz sistema prijave ali po poteku veljavnosti uporabniške seje se vse podatke izbriše iz zbirke podatkov. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov lastnik spletne strani zagotavlja, da bo osebne podatke uporabnikov uporabljal za delovanje in vzdrževanje njihovega računa ter za omogočanje storitev spletnega mesta www.biss25.eu.

Načini plačila

V spletni trgovini www.biss25.eu lahko plačujete na naslednje načine:

  • plačilo po (pred)računu na TRR (položnica, elektronska banka),
  • plačilo s Paypal-om,
  • z gotovino ob osebnem prevzemu.

Hrana za pse Biss25 bo odpremljena/dostavljena po prejemu plačila, ki mu bomo prišteli strošek za dostavo za vsako posamezno naročilo. Na ta način se boste izognili posebnim plačilom ob prevzemu. Do celotnega plačila ostane blago last Biss25.

Dostava

Dostava naročila bo izpeljana v roku 1–2 delovnih dneh po plačilu. Blago pošiljamo z GLS. Cena dostave blaga je za 1 paket 4,00 EUR, v primeru naročila 2 ali več paketov pa je cena dostave 3,00 EUR/paket. Pri nakupu 5 paketov ali več je dostava brezplačna.

Reklamacija

V primeru, da ste prejeli izdelek, ki vam ne ustreza, ga takoj reklamirajte s priloženim računom, neodprtega in nepoškodovanega. Stroške vračila plača kupec, stroške zamenjave pa prodajalec. Če zamenjava ne bo mogoča, vam bomo vrnili denar.

Spletni piškotki

Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki so potrebni za osnovne funkcionalnosti spletnega mesta. To so piškotki, ki omogočajo predvsem analizo brskanja po spletnem mestu.
Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta se strinjate z naložitvijo teh piškotkov.
Piškotki so alfa numerični znaki za identifikacijo, ki se preko vašega spletnega brskalnika prenesejo na vaš trdi disk. Številni procesi v e-poslovanju niso izvedljivi brez te tehnologije. Tako je npr. pri spletnem nakupovanju virtualna košarica na vseh policah s pomočjo piškotkov.

Po vaši prijavi (z uporabniškim imenom in geslom) uporabimo tako imenovane »sezonske piškotke«, s katerimi vas je mogoče identificirati v času vašega obiska. Po končanju piškotki samodejno potečejo.

Medtem ko nakupujete se uporabijo trajni piškotki, ki se prenesejo na vaš trdi disk. To našim sistemom omogoča, da shranijo vašo nakupovalno košarico za čas vašega nakupa in tudi za kasnejše obiske naše trgovine (do 90 dni). Služijo tudi za razpoznavanje zlorab, kot npr. nalaganje dvojnega računa. S pomočjo piškotkov shranimo tudi pojme, ki ste jih nazadnje vnesli v iskalnik, tako da vam lahko prikažemo nazadnje iskane pojme. V mobilni trgovini se piškotki dodatno uporabljajo zato, da vas lahko pozdravimo na domači strani, prikažemo naročila zadnjih sedmih dni in njihov status in za samodejno izpolnitev vašega e-naslova.

Trajni piškotki sami po sebi ne vsebujejo osebnih podatkov. Ime, e-mail ali IP naslov itd. niso shranjeni v njih. Pri vaši uporabi ne pride do gradnje profila posameznika.

V vašem brskalniku lahko deaktivirate shranjevanje piškotkov, omejite na določene spletne strani, ali pa brskalnik nastavite tako, da vas opozori, ko je poslan piškotek. Piškotke lahko tudi kadarkoli izbrišete s trdega diska vašega računalnika. Prosimo upoštevajte, da v primeru zavrnitve določenih piškotkov nekatere storitve niso možne. Podrobnejše informacije o tem, kako nastavite brskalnik na temo piškotkov, boste našli v vašem brskalniku.

Pogled v vaše osebne podatke

Vaše podatke si lahko kadarkoli ogledate, obdelate in izbrišete na „moj Bisss25“ tako, da uporabite vaša e-naslov in geslo. Če se vam zgodi, da pozabite geslo, uporabite posebno storitev: v predelu „moj Biss25“ boste našli na strani za prijavo povezavo „Ste pozabili geslo?“, ki vas bo pripeljala do pomoči glede vašega gesla. Prosimo vpišite vaš e-naslov, ki ste nam ga podali ob prvi prijavi, in odpošljite obrazec. Nadomestno geslo vam bomo posredovali na vaš e-naslov. Ta postopek je brez tveganja v primeru, če bi tretja oseba poskušala dostopati do vaših podatkov, saj se odpošiljanje izvrši v vsakem primeru na vaš e- naslov, do katerega imate dostop samo vi.

Vaša pravica do informacij

Pravico imate brezplačno zahtevati pisno informacijo o tem, katere osebne podatke o vas hrani Biss25. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – če so v skladu z zakonom – izvedeni. V primeru vprašanj glede varovanja podatkov, nas kontaktirajte preko spletnega naslova.

Splošne informacije

Vsebine spletnega mesta www.biss25.eu so avtorsko delo, razen vsebin, ki jih vnesejo uporabniki. Vse pravice so pridržane.

Vprašanja v zvezi s Splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.biss25.eu lahko uporabniki pošljejo po el. pošti na naslov: info@biss25.eu.

Biss 25 Hrana za pse
KOKON d.o.o.
Pražakova 12
SI – 1000 Ljubljana

Elektronska pošta: info@biss25.eu

tel: 041 723230
ID št. za DDV: SI80904408
BIC/SWIFT: SABRSI2X

Poslovni račun:
SI56 3000 0018 0063 173 odprt pri Sberbank d.d.

Za reševanje vseh morebitnih sporov v zvezi s spletnim mestom
www.biss25.eu
je pristojno sodišče v Ljubljani.