Pogosta vprašanja

Pogosto postavljena vprašanja naših strank.

Nikakor ne! Dodajamo le moko iz mesa. Ne glede na evropsko zakonodajo pa smo Biss25 vedno izdelovali iz mesa, ki je primerno za prehrano človeka.

Meso izvira iz Nemčije ali okoliških držav EU. Izjema je le jagnjetina, ki jo uvažamo iz Nove Zelandije, saj je v Evropi ni v zadostnih količinah. Nikoli ne uporabljamo ostankov iz klavnic (krempljev ali podobnega).

Najmanj 20 % mesa ne osušimo in zmeljemo v t. i. mesno moko, ampak ga dodamo kot sveže meso v zadnji fazi postopka sušenja surove mase.

Posušen grah, zelena, korenje in paradižnik iz Nemčije ali okoliških držav EU.

Polnozrnata žita (koruza, ječmen, pšenica) – le v Biss25 Classic – izvirajo večinoma z juga Nemčije, riž pa iz severne Italije.

Nikakor ne! Soja je težje prebavljiva, zato je kljub temu, da vsebuje veliko proteinov, ne uporabljamo. Poleg tega je veliko soje gensko spremenjene, čemur pa se odrekamo.

Uporabljamo prah iz celih jajc, izvor: Nemčija in Francija.

Ne! Konzervansi preprečuejo, da bi se hrana pokvarila. Nam to uspe s posebej pazljivim procesom segrevanja med proizvodnjo. Zato je potrebno hrano hraniti v suhem prostoru, tako da ni izpostavljena vlagi. V nasprotnem primeru lahko pride do plesnenja.

Seveda! Antioksidanti pomagajo, da se maščobne kisline in vitamini v stiku z zrakom ne razgradijo. Ta učinek smo okrepili z uporabo toplote in UV-žarki. Manko živalskih maščob lahko pri psu povzroči zdravstvene težave kot npr. suho kožo in infekcijska vnetja kože, izraža pa se lahko tudi v motnjah rasti. Trenutna zakonodaja dovoljuje 15 različnih antioksidantov. V našem proizvodnem procesu uporabljamo za stabilizacijo le naravni tokoferol propilgalat. Naravne tokoferole pridobivamo iz rastlinskih ekstraktov. Njihovo učinkovitost podkrepimo z minimalnim dodajanjem propilgalata, ki je iz družine prav tako naravne skupine galatov. Drugače kot pri kemičnih antioksidantih ta kombinacija zaradi svoje organske zgradbe organizmu omogoča lahko prebavljivost hrane. Ti tokoferoli in propilgalati so dovoljeni tudi pri določenih živilih za ljudi (npr. juhe v vrečki, začimbe).

Ne! Ker pa ne uporabljamo nobenih barvil se lahko zgodi, da je naša hrana nekoliko različnih barvnih odtenkov, kar je posledica naravnih surovin.

Ne! Nenavadno visoko priljubljenost naše hrane med svojimi pasjimi odjemalci lahko pripišemo dodatkom, kot so ribje olje, posušena riba in v Biss25 Titanium sveža puranja jetrca.

Zaradi visoke vsebnosti omega maščobnih kislin uporabljamo posušeno ribjo moko, izvor: Nemčija.

Poenostavljeno pomeni izraz protein beljakovino.
Najusteznejša hrana za psa je takšna, ki ima najboljšo aminokislinsko sestavo beljakovin. To pomeni, da lahko pes te beljakovine med procesom prebave optimalno izkoristi. Boljši kot je izkoristek beljakovin, manj jih je potrebno dodati.
Presežek beljakovin mora pes namreč razgraditi v sečnino, kar posledično pomeni izgubo energije in vodi v preobremenitev metabolizma ter jeter in ledvic. Zelo visoka vrednost proteinov zato še ne pomeni visoke vrednosti hrane.

Vsebnost maščob pomeni količino maščobe. Maščobe so zelo pomembni nosilci energije v hrani za pse. Zelo pomembne so Omega 3 in Omega 6 maščobne kisline. Te visokovrednostne, a občutljive maščobne kisline ščitimo z antioksidanti. Biss25 Classic vsebuje 50 % goveje in 50 % perutninske maščobe. Biss25 Titanuim vsebuje izključno perutninsko maščobo.

S tem izrazimo vsebnost »mineralov«, kot so kalcij, fosfor, magnezij, natrij in kalij ter sledi elementov železa, cinka, bakra, mangana, kobalta, joda in selena. Presežek ali manko posameznih mineralov lahko vodi v večje zdravstvene probleme. Zato načeloma odsvetujemo dodajanje kakršnihkoli mineralov, saj so že vsebovani v naši hrani.

Surova vlakna so rastlinska vlakna, pogovorno jih označujemo tudi kot balastne snovi. Zelo vplivajo na prebavo in strukturo blata. Najpomembnejša naloga surovih vlaken je ohranjanje delovanja črevesnega trakta in vzdrževanje naravnih bakterij, ki se nahajajo v črevesju.